Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, November 10, 2010

SehaRian beRsama PekeRja Kerajaan

adoi........... letih2......
tanggal 8/11/o1 aq telah berurusan dgn pegawai2 dr pelbagai lapisan jawatan......
penat giler kot...
dah la balik dari exam metodologi penyelidikan dgn menjawab satu soalan benilai 100 markah...
mampu 1 soalan seratus markah......nak peluh jgk nak jawab dlam masa satu jam..... nasib sempat siap....cuma xtau la markah nye nnt.......terima je la amin...

ok2 berbalik kepada pertemuan bersama pekerja kerajaan
aq telah menemani kwn ku riduan cik sharip atau nama perempuan nya YAN (mampu)...
ke puspakom utk meluluskan keselamatan kereta nya atau
menilai keretanya terjaga dari piawaian kerajaan malaysia.....
hahahhaha
dok blk exam aq tnye die ade ape2 yg kurang x pade kereta die...
di sebabkan keretanya telh di hantar ke puspakom minggu lalu tetapi gagal mendapat kelulusan
die pun mengeluarkan senarai....
die ckp semua settle....cuma satu ja yg masalah....singnal tepi warne merah....
dgn pulun nya yan telah meng interview semua pekerja2 CAHAYA GEMILANG untuk mendapat kan lambut singnal tepi yg murah ...
mcm2 sugestion ne die dpt... x tahan aq tgk muke abg rejab.... confiden benar.....http://matcuoi.com

selepas tu kami pun menaiki kereta proton itu ke bengkel2 yg di bgtau depa2 tu...kat sungai nibong.....meletop sgt uols......
uncle tu ckp sebelah 35 ringgit......
pas tu uncle tu ckp e2 tintet saja...
aq dgn diva nye pun mengoyakkan stiker tintet tu....
meletop...settle satu masalah.......

syok wooooooo
dalam perjalanan ke puspakom di erea2 balik balik pulau tu agak jauh rupanya....
sehinggakan minyak kereta nak hbs sudah.....giler ko minyak nak hbs.......
sampai ja kat puspakom yan pun dgn diva park kereta beratur dgn kereta2 lain...
perasan diva die tu....
aq tgk semua org bawak kertas2 letak kat cermin depan yan ja xde.......
meletop ko yan....
aq tnye yan cnfrm ke ne x kene bayar dlu....
pas tu yan pun p kat kaunter dalam...pas tu upanya kene bayar.....malu uols..

kes tu ok lg...
lps dok bayar tu..kami dok ja kat luar tu....kebetulan x lama lps bayar turn kereta an tok di periksa.....org tu die bace yan nye kertas yg lps2.......die chek bagai..kali ne
ade masalah lg satu....
lampu signal belakang plak warna merah.....
apakah nasib hang yan....
yan dgn senang hati bgtau abg tu
"xpa sat lg saya soh kwn saya kopek"
oi ko ingt aq ne keje aksesori kereta ke??????
suke2........

lps tu abg tu bawak la kereta yan ke next stage(mcm af kan)
lps chek2
abg tu park kat depan yan
die soh ya letak tepi
"park kat mana2 sat lg dtg tepi"
aq keliru dgn arahan tu....
owh lupe....
mase tu kami tgh dok kopek tintet tu kat depan tu....dah la panas....
lps tu yan pun park kat tepi...tp maintain panas.....
yan beria kopek...
die ckp
"kalau x hbs kopek x leh blk"
hahahahhaha
mcm dak sekolah la ko yan....

die pun beria2 mengopek benda tu.. tintet tu dah kering sgt2.......x blh nak kopek...
naik patah + itam aq kat tepi tu.......
oi.........penat dok!!!http://matcuoi.com
sampai kami ilang sabar kami pun dok tgu abg tu pnggil... x panggil2.....
yan dgn aq pun dok kat port pakcik2 kat tepi tu...
abg tu ketawakan kan kami......haram nye jantan...!!!!
meluat aq...aq pun soh yan p tnye dah siapkan ke lom.....
penat plak aq type.... akan bersambung nnt.......k


Sunday, November 7, 2010

MELUAT............MELALAK...........MEROYAN........GILER..........BONGOK.....BENGONG.........KECELAKAAN.....PA LG????

HAHAHAHA.........
aq x maki sapa2 k.......
bapak la dah exam dah rupenye dak2 usm.......
choi!!!!!!
lame x menulis blog........sejak laptop aq meletop sampai la sekarang.......
adoi.........lamenye.........mak bile nak blikan laptop baru...
laptop lame tu dah expired la....
hahahahhahahaa

rindu nak mengarut kat blog ne...tapi sayang nye ade exam la plak.....
study2............ke??????
hahahahhaa any way sape2 yg rasa kawan aq..........
aq ucapkan gud luck la ye........
semoga kita sama2 berjaya dalam hidup dan jalan yg kita pilih....

rasa rindu nak mengart dlm ne..tp syg nye xleh nak mengarut lbh22..
........nak exam ne kan.........
wa!!!!!!!!
xpe2 chill2.........
kejap ja amin.....

any way aq rasa dlam beberapa minggu ne aq agak pelik la....
ramai yg x puas hati dgn aq dgn pelbagai alasan yg agak kebabian...*
adoi..........
kadang nak menulisnye tu berat sgt.......tp realiti e2 la kehidupan...
aq sabar jela......benda bodo mcm ne la mendewasakan aq kelak......
sabar amin....sabar.........
pengalaman ne..........

hurm sudah mau hbs belajar...... kalau ekotkan ade 1 sem ja...adoi...
dah 3 tahun aq kat tempat org patot bosan benar rase nye
lame dah lidah jawe ne x makan tempe goreng cicah sambal kicap....
hhohohoho.........sedap nye....

masalah biar la masalah tu seronok sendiri .....
aq malas pk.....
klau pk nnt aq sendiri yg giler...
mcm KO!!
any way....good luck

KEmBALi bersiaran

lama aq x tls blog.........mcm2 hal jadi..........
mcm2 perkara bodoh dah jd.........
sekarang ne aq kene pk elok2.......
harap2 Tuhan Bantu aq....
sesungguhnya die la segalanya di dunia dan di akhirat.......
segala kemudahan dtg dari nya......

Wednesday, September 1, 2010

JAHAT!!!!!!!!!!!!!!

Lirik Stacy AF6 - Jahat

Aku sudah serik bercinta
Kerna asyik berakhir dengan kecewa
Tapi sejak hadirnya dia
Semua sistem kawalan kini terdedah

Kepala kata jangan gelojoh (no)
Hati pula kata pergi (go baby go)
Benarkah cinta itu buta
Kerna tak nampak apa selain dia

Korus
Aku aku
Bagaikan sudah terkena mantera cinta
Dari manakah kau datang menyerang
Diriku diriku
Yang disangka kebal
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu
Engkau engkau
Penyebab diriku terigau-igau
Kini ku terbayangkanmu hampir setiap waktu
Ku mahu ku mahu denganmu selalu
Oh jahatnya kamu
Jahatnya kamu

Apa agaknya sudah jadi
Pada ingkar untuk tak bercinta lagi
Walaupun belum bersedia
Tapi hatiku mendesak dan menggesa

Ulang korus 2X

Jahatnya kamu
Jahatnya kamu


aq ske gler lagu ne nape tah........
ko jahat sgt manusia......
hahahhahaha........
hari ne nak blk.....
tp x dapat jumpe member tu.....
die mcm nak xnk ja jumpa........
xpe la.......
sape la kite ni kan.....
hang mmg jahat.........
yg penting die tau die jahat sudah la..huhuh

SELAMAT HARI RAYER!!!!!


WAH eksited mek nak beraya di ne......
dah beli tiket lewat...gagah membakar duet beli tiket awal lg......
menjadikan aq antara manusia terawal blk kg......hahahhaha
melep2.......
any way selamat menyambut hari raya
MAAF ZAHIR DAN BATIN
halal kan segala makan minum yg penah share....



Friday, August 20, 2010

Wednesday, August 11, 2010

CURSE OR THE DESERTED



smlm mek g QB nk g bli sikit barang........
tetibe halim ajak tgk wayang.....melert sgt....halim belanja....tetibe kami dgn blur tgk la skrin kat GSC QB tu......
ape movie mcm best......tgk2 ade poster baik punye ne


tgk poster mcm dah seram ja....
so kami decide nk tgk cter tu...
di beri tajuK "curse of the deserted"
cter ne berkonsepkan romantik seram........
aq suke gler la cter ne......
romantik sgt........
setiap cinta nye tu.......wah melet
op sgt uols.......

cter ne mengenai seorg penulis yg menulis mengenai satu lagenda......
lagenda tu mengenai kematian seorg pompuan di satu kawansan di pendalaman....
pompuan ne mati dengan penuh tragis
di bakar dan di humban ke dalam perigi...
oleh di sebab kan itu perigi tu jd angker........

apa yg menariknye sebenarnye penulis tu pernah pg ke tempat tu mase die di kolej
dgn awek die...
dan dieorg berjanji akan merahsiakan temp
at tu dr org lain..
.kire tempat tu tempat rahsie dieorg
di sebabkan cemburu dan berfikiran -ve pakwe die kate awek die ade hubungan dgn org lain.
than couple tu berpisah kat situ.......

c penulis x dpat melupakan pompuan tu....
than die menulis cerita mengen
ai lagenda itu......

THAn kat satu kolej ne ade 4org @ 2 pasangan couple yg berminat dgn penulis tu...
dieorg tu nk tau kat mane kg yg mane terja
dinya lagenda tu.......
dieorg pun g la cari........huhuhu
kalau korg nk tau lg...........
tgk la sendiri.
..hahahahahaha




1St day puase


mle2 nak ucap......selamat berpuase.....
hehehhehe



hara[2 puase tahun ne penuh la ye
moga lebaran tahun ne bermakna....
tp sedih la.....
dok puase kat tempat org.
xde makanan sedap2.....
makan lauk sama ja...mcm gase nk blk kg ja........mak!!!!!!

alang2 dah bercerita sal bulan puase ne
aq teringat la time kecik2
seronok benar puase.....
hhuuhuu
....aq ingt lg.......
mase umur 6tahu
n.
aq start puase
meletop x?
tp time tu mcm haram sikit
sbb puase separuh hari je.....
kebetulan mase umur 6 tahun aq darjah 1 (i darjah 1 2x ok)
jd kat sekolah muke puase bukan main.
sampai je umah...
mak goreng telor..makan dgn kicap....
mase tu makan telur dgn kicap rase mcm
ikan masak 3 rase..
lps makan minum susu dalam botol...
take turn dgn adik aq.......
bengong sgt
aq makan dlu adik aq minum susu
aq minum susu adik aq makan
melert sgt......lps tu petang....ayah bawak g parit madirono
beli air oren bodoh
melert..........

lps tu dah besar sikit......aq puase penuh....sampai la darjah 5

ne aq nk cerita rahsie keluarga ok.....
mase darjah lima otak dah pandai xnk pu
ase.......huhuuhu
pg2 bgun sahur bukan main.......sampai kol2 aq akan wat air cincau tok berbuka.
buat awal2 sbb kami x suke ar berais.....
kami wat simpan dlm peti sejuk..nt die sejuk la...
sambil buat aq minum...
lps tu nnt aq wat 1 jug tu penuh......penuh melimpah2
biler aq haus.....aq merangkak g peti sejuk...minum...mleret sgt..
jd aq minum org x perasan sbb kan air n
ye masih banyak....
mase tu xde la wat hari2 sbb aq malas nk ganti.....huhuhu

mase naik sekolah menengah aq jd baik je....
puase penuh sampai la aq tingkatan 5..
muke penuh kesucian ne.........korg mampu ke?
hahahha.....giler ko aq x suci.....hahahha

sejarah paling jahil idup aq mase puase adalah semasa tingkatan enam atas......
Ya Allah aq mohon ke ampunan mu ya tuhan......
hehehehe
mase form6
aq puase cuma beberapa har
i je....
alasan mase tu sbb wat projek seni stpm.....
giler mmg penat la.....
hari2 dok studio.....
lps tu mengelek dakwat la mcm2 la.......lps tu nk kene g antar frame sendiri..
xtau la nape kami kene sendiri.........kwn2 ain hantar rmai2......
last2 aq dgn kwn aq x puase.......waktu hbs sek
olah kami g bazar ramadhan...
lps tu blk umah makan..kadang22 kami masuk kebun......sedap benar rase nye...
tgk org puase aq leh makan....
tp x penah kantoi...........
biler week end aq keluar g bandar......agak2 kami lapar...kami singgah bazar.......
atas moto kami makan.........siap minum cendol atas moto.......
Ya Allah........ape la aq ne....
tp skang aq sedar......
semua tu dose.....
umur dah bertambah..aq semakin matang...
wlau org tgk aq mcm bdk jahat......tp aq tetap seorg mahluk Allah yg blh berfikir baik dan buruksetiap manusia di lahirkan utk terus belajar.......
setiap kesilapan dan kesalahan di jadikan teladan.......
skang aq sedar yg segala yg terjadi ada hikmah............

(mood ustazah robakyah)
jd sebagai manusia........elakkan dr melakukan kesilapan......
kalau nk wat jgk......wat jala......nnt korg akan sedar sendiri.......




Monday, August 9, 2010

Aq Rindukan CAHAYA GEMILANG yg dlu!!!!!

dlu mase aq daftar usm...
aq dapat ramai kawan..........ramai sgt2.....
.semua org kire ok la berkawan dgn aq.....
mle2 aq join varia siswa....seronok la..dapat azan2 subuh...
kawan dgn ramai org2 baru...
nak2 varia siswa tu yg join semua dak 1st year.....
seronok benar....

lps tu aq kne pakse masuk nasid....
menyanyi la dgn syok sendiri masing2 atas pentas.....
exco2 kerohanian mase tu baik sgt....
kak zana,kak sal dan kakak2 yg lain.....
dieorg bg kami makan miunum semua cukup....
seronok mase tu...
lps tu Cg fun house.mase tu makin la kami rapat dgn kak sal n the geng.....
seronok sgt mase tu....
wlu pun Cg fun house tu satu projek yg syok sendiri...
lps tu mase tahun 1 jgk aq join citrawarna.
mase tu kenal dgn kak hasnie........kak iena......kak aida...
aq plg ingt...halim panggil kak iena kakak pulun...
sbb kak ina suke menari...
dalam ramai2 mmg kak ina ja yg expert menari mase tu.,..
diva sgt ko ina.........
citrawarna banyak ajar aq mcm ne nak wat keje dlm kumpulan
mase tu kite kenal la sape kawan sape lawan
sape yg leh keje dlm kump dgn baik sape yg macam harem....
nk di jadikan cerita...cerita tahun satu banyak la cerita seronok...
semua yg sedih2 aq x ingt dah....
sbb semua nye indah2 belaka (coverina)
plg aq suke mase tahun 1 slalu sgt wat BBQ........
melert sgt........

masuk tahun 2.......
seronok lg........ sbb mcm2 aktiviti
macam malas nak type sbb semua org pun dah tahu.....
aq join semua aktiviti desa.....
tp harem desa x penah apricate ape kami dah buat.....buktinya......
aq dok bersepah2 dr kawan2.......
bang mase tempah bilik.....
hahaha
berbalik pada tajuk aq.....
masuk tahun 2.......
aq bersyukur sbb aq dapat dok bilik sebelah2 dgn kawan2 aq...
ewan dgn halim.........
betapa serasinye kite....
ngeeeeeeeeeee(statment motip sgt)
seronok la..
senang nk bergerak.....
ade tempat port.......port je kat tangge antare bilik aq dgn halim..
kat koridor tu blh wat cafe lagi.....
hehehehee......seronok sgt......
tambah seronok biler ade kakak2 yg syg kami....
hahahhaha

masuk tahun 3
semua dah xde......kakak2 dah tinggal jauh......yg ade pun slalu ja blk kg....
kwn2 dok bilik jauh2........
semua dah berubah.......
lps ne........semua dah pisah lak....
tah biler kite dpat jumpe ye kwn2

SEmua BerAkhir

hurm..lame benar aq x update blog aq ne.......
kalau ekot hati banyak benda aq nak tulis.......
tp wat mase ne aq teringat kat kakak2 senior.......

kak sal...kak rehan..kak fiza...kak hasnie.....

yg lain masih ade kat sini.......

any way.........
sedih2 benar2..... saya rindu nk mcm dulu2.........gelak2 kat cafe mcm "diva" masing2...
hurm.....sat lg korg semua dah blk aq xtau la mcm mne.......mesti extra bosan..... aq x mampu uols....

kak rehan thanks bangat ek sbb jamu kami dgn sotong sumbat........atcly tu la 1st time saya makan sotong sumbat.........selalu kat umah i makan sambal sotong ja....hahhahaha..family akak meleps sgt.......mak suke...very sporting moting

kak sal..... amboi bawak abe wehhhhhhhhhhhhhhhhh
hahahah........keje elok2 ek akak........thanks sbb leh jd kakak dan kwn dgn saya......ko mmg diva la salasiah..........
saya tau "sala x salah...tp siah yg salahkan" = salahsiah............ suke x???

kak fiza.........amboi kekwat bdk kecik ne ek......bwk abe..tp x tunjuk kat kami pun.....tkt kene caras ek???ape2 pun take care akak...

kak hasnie.... akak kakak akak lpe nk beli jeruk dgn kami kan....sentap iols......
any way....kami bosan x leh nk gadoh dgn akak tau x....!!!!!!! hahha......thanks la sbb ari tu naik binatang kat fun fair tu dgn saya..nk harap halim.......jumpe jantan ja die nk......

tok kak mimie....kak iena dgn kak aida.....
hei korg ingt korg diva ke!!!!!!
hehehhee....korg2 klu free2 blh la kite cikcur.......makan kat ivory pun jd la........i ols sanggup ja jalan kaki..huuu....mampu

kak wati dgn kak sue serta kak lisa.....
korg keje la kat sini....sesungguhnya kite semua sudah sebati dgn penang.........hehehhe........kami tgu korg kat sini..ngee.......

any way...love u ols

Monday, July 12, 2010

cerita BAru

hari ne 12/07/2010

Bermula semester baru tok tahun ke-3 ...........
aq gerak dr melaka semalam kol 10 malam...........dalam perjalanan mcm2 aq rase.........
rase sedih lak tinggalkan dua org anak menakan kat kg........mesti aq rindu sgt2......sepanjang cuti aq dok mengadap dieorg...haiyo.....sedih gler deh aq........mak.......adik beradik........umah.........katil....bantal........sedih la.......nape la belajar jauh2 amin.........

perjalanan bosan gler sbb
1.duduk tgh2........aq biase dok tepi tingkap.....
2.dr melaka ke Kl berkumandang dengkuran sahut menyahut dalam bus......termasuk mamat sebelah aq...........kuat pulak tu.......sabar jela........terus ambik earphne ..........baru lega sikit telinga ne......driver bawak slow je.......aq xleh tdo klu bus slow2 sgt
3.sampai KL.........jem sepanjang jalan.....dr tol sampai la ke dataran merdeka........pening kepala aq dowh.....
4.berpusing2 KL dekat 1 jam dalam keadaan jem..sbb nk penuhkan bus.......
5.last2 yg naik bangla,indon,vietnam dan seangkatan.........dieorg dah naik bus bising x ingt.....sentap aq.......
6.dr Kl ke penang....pakcik driver mcm sentap...die bwk laju skit...........
7.sampai satu kawasan driver bertukar.......driver kali ne bawak laju...baru la aq blh tertdo.......sampai la kat penang..........

sampai2 je CG..........kosong ja...........senyap ja...........

Sunday, April 25, 2010

KeNapa MesTi Ada PerTEmuan..........



sambil korang dgr lagu perpisahan ne harap2 korg bace la.......bukan niat hati nk tayang suare......

walau agak merdu di telinga sendiri but actly ne adalah salah satu cara aq lepaskan tenson..nyanyi2...aq rakam...... aq dengar........klu korg rase bingit nk dengar....xpe la.......lps ne mungkin suare ne korg xkan dgr (doa2 la af9 xde)...


dengar lagu ne tetibe aq teringat lak pepisahan....

knapa mesti ada perpisahan.........dan kenapa mesti ada pertemuan??? benda ne xperlu di soalkan.....

tp kenapa ia perlu???

setelah wujud kasih sayang........

kenapa pepisahan yg di jadikan klimaks dalam perhubungan??

e2 semua kuase tuhan.......

bodoh rasa nya aq ne bersedih2 memikirkan ape yg bakal terjadi selepas perpisahan......

mungkin ada cerita baru yg lebih menarik selepas berlaku perpisahan....tp e2 semua mungkin.....

aq nk sesuatu yg pasti.........

aq rela dikatakan bodoh sbb berfikir apa kejadian selepas perpisahan kerana sau perhubungan tu nilai nya tidak ternilai dgn wang ringgit mahupun harta dunia...........

dulu mase sekolah rendah.......

aq terpaksa berpindah sekolah secara on the sport sbb mak aq pindah dr sekolah tu.......

sedih mase tu sbb aq x sempat jumpa kwn2 aq......xsempat nk ckp "good bye"......

x sempat nk tkr2 no phne.......

x sempat nk ckp "take care".........


e2 sekolah rendah...... mase tu aq dah dapat menilai apa e2 kawan.... aq syg kwn2 aq...wlu pada masa tu aq bukan terglong dalam golongan brilian ......but aq happy mase tu sbb kwn2 aq semua ok2 je.......


masuk sekolah menengah.......aq di beri peluang melanjut kan pelajaran aq kat sekolah teknik......

gembira hati ini......

mase tu aq xde pikir kwn2.....sbb mase tu semua mcm harem je.......aq xde kwn baik....aq hidup sendiri.... hidup dgn topeng sebagai seorg lelaki budiman...guch....... sgt teruk......


masuk sekolah teknik.......hbs spm........berpisah lagi......sedih.....kwn2 duduk jauh2........xde yg sekampung............


sekarang kat USM........

perpisahan pertama dgn mantan YDP 08-09

kak ida..........

sedih sbb die the best mase tu......baik sgt...... tp mase tu x rase sgt......sbb die sorg j pown


perpisahan akan dtg ne.......sgt dekat........

berpisah dgn kakak2 senior........

guch.....how can i go on my campus life????

dlu kami seronok sbb ade korg2 semua........

ade semangat CG..........

korg la yg gerak kami......korg la semangat kami.....

tanpa korg ..........korg ingt kami nk ke join benda2 ne semua.........

dgn org kami tau mcm mane seronoknya hidup kat campus.......

sem depan aq xtau la.......

mesti nothng.......

g cafe xde ape2........

xtau la...sekarang ne dok pikir2........bosan.. pk2 tdo....... pk2 aq nyanyi.......nk bg korg tau sy sedih........

any way.......

I want've apologized for errors in the friendship that we conclude the other way ........
I'm happy friends with you all .... very entertaining .. you care for and be penganti our mothers and sisters ..
...... We would love you all ...... try to be a good friend to you all ...... hope one day we can gather again as the first ....... .
Even now I can see kerengangan and departure of each one of our legitimate right ......
we eat and drink ....... ..... all we lack I am very happy to be part of your life ..
......
If you want to get married later invited us ......... we try to attend ....

do not know what else to write in a serious but we love .........
OLS ..... u Nevers less

Wednesday, April 7, 2010

HARaP iNI bUkAn laH MALAM terAKhiR>.................





malam ne tetibe je aq x leh tahan sebak ......
memikirkan perjalanan idup aq tanpa kakak2 senior yg selama ne
selalu bersama.....
selalu bekerjasama.........
selalu bergurau bersama.........
dan menghadapi cabaran kat USm ne same2........

Sebenarnya mlm ne aq mmg over talk........
ne semua ada tujuan............
harap mlm ne kakak senior akan ingt aq sampai biler2......
aq bercakap mcm tu suppaya kejadian malam ne akan sentiasa segar di minda mereka....
g disscusstion cuma bahan........tp selebihnya adalah perbuatan aq yg mengharap ade keberkesanan nya pada korg.........
serius aq ckp........
aq x tau mcm mane nk hadapi hari2 seterusnya kat usm ne tanpa kehadiran senior2....
sejak kami joi MPD dulu.......korg la sentiasa dgn kami.........
sentiasa mengajar aq......... how to make this.........make that........and all....
dengan korg la aq bergembira........
bergelak ketawa...........bertepok tampar..........
jujur aq ckap..........aq syg kat semua senior2 aq.........dr mPDcg sidang 08/09 sampai la yg terkin 09/10.
setiap apa yg kite buat sentiasa akan saya ingt..........

nk wish kat setiap korg yg saya ingt.........secara random......

geng2 kak rehan

kak rehan
akak saya minx maaf banyak2 kat akak...segala salah saya, makan minum halalkan la ek..
segala ilmu yg akak ade share contoh "basuh ayam gne tepung" hehehe
setiap perkataan saya mmg di dengar akak melalaikan.tp saya ada makne sendiri yg nk dsampaikan....bukan menyindir.......harap akak kenal saya.......
apa2 pown saya mmg syg akak.......
thans sbb akak la saya dpt g jalan2 kat penang ne.......klux duduk dlm us ne jela......

kak hasnie
sory kalau saya ne terlalu melepaskan perkataan2 tanpa terkawal......
bukan niat nk kecik kan hati........tp sekadar tanda kami syg akak2.......
kadang2 x semua sifat kite org boleh nk terima.... but i try to know who u are.....
thanks sbb menjadi tempat sy mengadu kesusahan ........... wlu sekarang agak kurang but i know u are good person and ca be a good counselor..........
hehehehe (ganjing ke)

kak aida
heheheh kak aida yg banyak berahsie.........saya dapat ditec akak mmg seorg yg agak misteri....
akak thanks la sbb setuju terima saya jd maskot sidang ne tok TOT klu x mesti saya x dapat join TOT........
heheheh..........harap2 lepas ne kite countineu la ye.......

kak ina
kak ina org kg ku............hehehe
akak thanks la sbb spoting.....hehehe syg akak dan pakwe(tetibe kan)
senang kwn dgn akak...x banyak bunyi hehehe...enjoy
geng puteri UMNO

kak sal
akak saya minx maaf banyak2 kalau selama ne perkataan dan percakapn saya ne kurang hajar di mata akak
saya sebenarnye suke bergurau..mungkin ketelanjuran kate2 tu buat saya ne nampak kurang haja............apa2 pown thnaks sbb korg semua best

kak watie
akak diva CG no 2 lepas k.......
akak memang kelakar..........satu2 diva yg kelakar.......hehehe
thanks

kak mimi
akak sory suke gurau lebih2 dgn akak
saya gurau ja...jgn kecik ati lak
akak mmg women...sgt rajin

kak sue
kak sue.......thanks sbb jd one of my friend kat usm
akak ne lembut ja..heheh baik......sopan ja tgk........xpenah bising2

kak fiza
ha akak saya tgu akak ajak blk kg...........nk tgk padi.x bwk2 pown dah hbs sem
hehehehe
apa2 pown akak comel..........brbanding dgn saya.....thanks sbb spoting........hee

over all i love all of u.........xde yg terkecuali.......harap semua nye ok........
video ne khas tok korg

Tuesday, March 23, 2010

HOW can I ..........





Hari ne 23/3/2010
satu berita sedih dah aq terima
pak menakan aq pergi meninggal kan kami
mungkin kah petanda yg dulu dah mucul kini.
pemergian pak long sedih benar aq rase.

x cukup 100 hari pok teh pergi
kini paklong pulak...
paklong meninggal dalam tidur....
ape la nasib kami....
mak sabar ek.......
sekarang
cuma ada Mak, mok da, mak dak, acik dgn ucu je
apa lah ........
hurm.....

Friday, March 12, 2010

CaBAran Idup.........


Kadang hidUP ne MmG SErONok gilER.....
TP
Kadang2 Hidup Kite Ne jgk KOsOng
tp
Adakah kita menghargai kehidupan kita?

hURM......
Kadang2 mungkin org anggap kIte sentiasa seronok
tanpa masalah.....
tP
hakikatnya mereka xtau
xtau ape yg korg rase......
tp
bila meraka tahu
apa yg mereka akan katakan???
"sabar la"
"try la settle kan"
"buat elok2"
"kami ade dgn kamu"

sesetengah org mmg la boleh ambik ckp org as kata2 semangat
tp penah x korang pikir......
kata2 tu sebenarnya xde ape2
ckp kejap....je
lps tu bla mcm tu je...
ckp2 lps tu Bla.....
hurm xnampak apa2...........

kaDang Biler kite bUAt muke Bodoh
@
x hirau kan MasalaH
Org akan anggap kite ne mcm X amBIK beraT....
TP biar la...
MAsalh diri sendiri
jgn kau bawak depan org LAin
sBB bilEr kite ne berfikir
mengenai masalah kite dpn kWN2 @org lain
Benda tu sebenarnye mempengaruhi
org lain...
boleh buat org lain bertukar mood.....

jd sebaik2 nya
tukarkan mood anta kepada neutral....
bukan lari dr masalah but membantu kawan2 lain.....
hahahahah

tenson





Tuesday, February 23, 2010

KENAPA EK.........




Kenapa ek?
KeNApa EK?
KenAPa ek?
KeNAPa Ek?
KenAPa Ek?



KenAPA mAnusia Ne di LAhir KAN mempuyai PErasAn??
Kadang2 kaLAU kite pikir pasal perasaan ne mmg boleh wat HIduP kite comPLEcated sgt kan bro.......
mmg la manusia ade mcm2 perasaan ......
pelbagai emosi.......
marah.....
cinta bagai....
suke.......
seronok........bengang....
tp mcm ape yg aq xleh tahan sekarang adalah dengan perasaan
SUKE........
maksud aq suke kat some body.....
aq x leh kawal.....
rasa bodoh sgt la..........hanjing tol perasaan ne......
aq xtau nk slaahkan sape...tp perasaan ne mcm selalu sgt wat a sedih dowh
aq down giler2........
mane x nye....sedih la aq
biler org yg aq suke tu bagai nk rak wat x layn kat aq....
mane tak nye dieorg x kenal aq anjing.......bodoh x aq?
nk bgtau kat dieorg tp takut la penerimaan meraka nnt.......
lg pown aq cepat bosan...
perasaan tu sehari dua je singgah.......
nnt jumpe org lain aq suke org lain.....
tp biler aq suke kat org tu.......
aq suke bukan main lg..........
maha dasyat.................hahahahhaha
manusia mmg selalu main dgn perasaan.......
tp aq tau sape yg aq mmg sayang......hua2.....
jalang sungguh aq ne........
aq harap tuhan akan temukan seorg insan yg cocok satu hari nnt............
adakah aq ne betol2 baik.........hua2......

lg satu kadang2 aq ne dok pikir
kadng pasal perasaan org.........
perasaan org tu aq mmg x kesah.....
tp aq kesah biler pikir pasal perasaan org kat aq..........
rase marah kat aq...
benci.......
menjengkelkan......
meluat........
benci.........dll
kadang2 mcm pelik jgk kan........
mcm korg jgk mesti kalau ade org x suke kat korg......korg akan tnye
"knape die x suke aq?"
kan2......
tp aq ne jenis yg open......kalau blh aq nk org gtaw aq kalau aq ne salah ckp ke ape2...
tp kene pandai la kan......jgn la sentap2.........
tol x?
so kalau x puas hati ckp jela...



Lirik Lagu Realiti Dewi - Alyah



Adakah ku sedang mimpi

dipuncak awan kita menari
mungkin fantasi
bagai ilusi
hanya ku impi

Tawamu penawar hati

buatku tenang dimalam sepi
direaliti yg kuhadapi
sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini

terpadam rindu bila kau kembali

Kaulah

dewa yg aku puja
bukakanlah hatimu
untuk cinta

Aku

dewi yg kau merindu
pencinta yg setia
oh sayangku

Dengarlah pintaku ini

luahan hati tidak bertepi
hasrat si dewi
agarmu dewa ada disisi

Lagu: Omar K
Lirik: Zel Firdhaus Hadauan

Tuesday, February 9, 2010

KisaH Tingkatan Enam YG PElik........smkts......siri 2

Ne kesinambungan dari siri pertama..........

ok sebenarnye utk siri kali ne aq nk cter pasal gelagat kawan2 sekolah aq kat sini.............

Mase 1st time aq masuk sekolah tu aq masuk kelas dgn muke x bersalah.aq jumpe cikgu tu...... aq nampak ade dak sekolah lame aq.......ecah mak sin...........aq ingt die org daerah pontian......tp aq wat bodo jela die dok lambai2 aq..aq pown wat muke diva.......aq cari la tempat duduk strategik nk mengemut kat sekolah baru ne.......aq terpaling kat dua org kwn sekolah SMR zul dgn azri.....aq terus je la duduk dgn dieorg kebetulan mmg sblh dieorg kosong.......aq sembang2 la dgn dieorg...bosan nye mase tu.......tgh duduk2 tu aq terdengar la ade bunyi2 suare jawe betine ckp.....amboi bkn main kuat lg.......aq paling tgk sorg pompuan erm..........cantik..........kulit hitam legam,badan montok, menjerit2 mcm pompuan kene histiria........erk.......... hati aq berdetik "cnfrm pondan kg".........die member dgn sorg pompuan name pompuan tu mase tu MALE erm.........ala2 KL kan name die, ala2 educated sgt..mate terkebil2 aq target die ne mesti rajin bace buku sampai ssakit mate.......aq pown anggap la dieorg tu mesti pandai2 belaka...yela kami kan murid2 terpilih......hua2.........

aq nk perkenalkan faezah ne..............pompuan ne kan asal dr sekolah luar jgk...... die ckp die anak org susah, sebelum g sekolah die kate die tolong mak sedare die wat kueh , aq mule2 kesian la kat die, yela kan sape x kesian...... die ckp bapak die jual umpan pancing....rumah die nunnnnnnnnnn di duarat*...........jd cnfrm la die ne org jawa kg..........i jawa bandar ok.......ok aq terus kan..........die ckp lg die dok umah mak sedara die..... die ala2 mcm bgs la, ala2 mcm bohsia la tp versi baik sbb die ckp kat kg die join kenduri, kendarat, yasinan (kumpulan yasin ), pergi kelas fardu ain tp aq x sure la kan.............jd aq angap la personaliti die ne mcm ne kire die x hipokrit........

dalam minggu kedua kat sekolah tu cikgu bachok wat pertandingan koir peringkat sekolah kot....aq x sure......tp setiap kelas kne hantar penyertaan.....nk di jdkan cerita dak2 form six wat 2 kumpulan....1 kumpulan tu mmg d sertai oleh dak2 sekolah asal kat situ...1 lg dak2 baru mcm aq......... so faezah dgn rase suare sedap pown ala2 jd lead tok kumpulan tu.........aq x join ok...sbb aq rase mcm sesuatu........ok teruskan dgn cerita aq.......... jd majoriti dak pompuan join la kan...... gagah la dieorg dtg petang2 wat latihan...lps tu faezah tu ajak aq join pakse2....aq rase koser sgt.... jd aq ignore je pompuan hitam tu....... dieorg confiden sgt tau mcm blh menang.......nk2 paling jelas c faezah tu la......... korg bayangkan semua org redha je kalau die wat latihan vokal dlm kelas......menyanyi maha kuat ala2 mcm wat konsert kat PWTC gtew........ nyanyi lagu ala2 patriotik gtew.........erm aq meremang je..........geli........... perasan suare sedap....lps tu feeling2 nk duet dgn aq........aq terus ckp kat die ............sing for money........... sentap die uols..........
ok than ade satu hari tu kan die dok melalak2 dalam kelas kuat maha dasyat..........aq geli.....ade sorg cikgu datang cikgu tu dari bilik guru...die masuk die ckp "ade wat latihan koir ke?" kiterog ckp xde.......die ckp tp td die mcm dgr ade org menyanyi.......dgr sampai bilik guru.....cikgu tu percaya la kan xde latihan koir .....mati la semua dok tempat masing2 kan..cume pompuan tu je yg melalak kuat2.................lps cikgu keluar semua ketawe tgk pompuan tu..........malu gler die....tp die ne hanjing sikit suke pikir positi tau.....walau dah ala2 malu...die blh ckp e2 tandenye suare die mmg sedap dan lantan sampai cikgu kat bilik guru pown boleh dgr..................

*korg bayangkan sendiri jarak kelas kite org dgn bilik guru kan mcm ne...............kelas berada di tingkat 3, dpn blog kelas kami ade blok perpustakaan, dpn perpustakaan baru la bilik guru.......mati la x kuat kan suare pompuan tu..........kuat gler..............

ok cter sal pertandingan koir balik......... hari berganti hari........dak2 pompuan gagah ne wat latihan.......lps tu one day dak2 pompuan yg join koir tu ajak dak2 lelaki g bilik Kemahiran hidup.....konon nk wat jugdement mcm tu.........hanjing la.........geli aq..........lps tu aq dgn kwn2 layan kan jela kan...........so aq tgk la dieorg nyanyi pelik uolsssssssssss.............hari ne baru aq nampak ape yg sesuatu sgt tu.......... korg penah x tgk koir ade penyanyi solo??? erm.........pantat je..........
ok aq terus kan....... nk ketawe pown ade mase tu........ lps tu dieorg tnye dan minx pendapat...dgn sistem hanjing joe pown ala2 tunjuk pandai.........geli.......siap sebut foseto segala.....suare dalam...suare luar semua keluar uols (padahal menganjing je)........die pown dok cter sal die penah join nasid kat sekolah dulu.....ermm mmg mantap la joe mase nasyid tu.....ok e2 slot lain ok..... .......
than joe pown dgn wanita nya tampil bg tip bagai.......joe bg idea...... siap menari bagai kumpulan koir ne..........aq pelik....ade pegang2 kain ala2 mak yong bagai.....aq dah keliru dah.......nk ketawa pown ade...........percubaan berani mati uolssssssss.............

so hari pertandingan merupakan hari sambutan hari kebangsaan sekolah.........meletop hbs.....aq x dtg sbb cnfrm2 la malu.............hahaha..dieorg dapat no 1 uolsssssssss dr belakang.............kalah dgn tingkatan lain..........haiyo kalau menang mmg pelik tau x......x penah jadah nye koir ade solo...ala2 iring mawi final kat AF gtew............koser.....
ok tgu sambungan seterusnya nnt

HaPPy New year!!!!!!!!!!!

HaPPy New year!!!!!!!!!!!

Monday, February 8, 2010

KisaH Tingkatan Enam YG PElik........smkts......

cerite aq ne mcm ne.......... mase lps spm kan aq x dpt sambung study kat U.........x apply matrik pown sure2 la x layak kan.........jd aq dan decide dgn mak aq nk belajar kat mane2 ipts.......dgn berpegang janji mak aq aq gembira la....tp aq x ingt tarikh tu biler tp ade kwn aq sms aq......tnye aq dpt from6 ke x....aq ckp jela aq xtau......sbb aq mmg dah xnk la pg sekolah pakai bju sekolah nampak baik je mcm tu kan.......so aq pown bersenang hati......satu hari mak aq ajak aq pg sekolah aq nk ambik sijil spm.....konon nye...tp mak aq x minx sijil pown......mak aq g mnx surat tawaran tok form6......dalam senarai from 6 kat senarai name sekolah aq....aq sentap......surat tawaran tu ade kat PPD..jd dgn gagah mak aq g ke PPD ambik surat tawaran tu.....tp PPD kate aq nye xde..aq dah suke mase tu...."Selamat...................." lps tu makcik tu tnye aq umah kat mane aq ckp la aq org batu pahat..........mak cik tu ckp...aq kne g PPD batu pahat bukan Pontian.....erm sentap mak.........makcik tu call PPD batu pahat nk surekan yg surat tu ade kat batu pahat.....jd sah2 la ade kat batu pahat....mak aq terus je bawak g PPD batu pahat..........erm terus ambik surat tu...sedih sgt.......

lps tarikh sepatut nye aq mendaftar kat sekolah tu.aq x pergi.........aq kurung diri dalam blik........
lps tu mak aq tanye aq elok2 soh aq g sekolah daftar..........aq tetap xnk.......betapa degilnye anak mak ne.............. lps tu aq terharu sgt biler aq dgr mak aq dah kuar rumah.......blk tu mak aq ckp mak aq dah g sekolah tok bayarkan yuran tok aq, mak aq ckp mak aq dah cnfrm kan dgn cikgu yg aq akan masuk from six kat sekolah tu.........tp mak aq tipu cikgu tu.mak aq ckp aq xde kat umah.aq ade kat rumah mak sedara aq kat KL........aq pikir elok2........sanggup mak aq mnipu cikgu tu sbb semata2 nk aq masuk from6.........

seminggu berlalu...hari tu hari selasa......mak aq hantar aq sampai pintu pagar sekolah.mak aq cium aq and ucap selamat belajar........mase tu aq bengang sgt sampai hati mak aq pakse aq wat benda yg aq xnk..........

sebelum aq teruskan cerita aq nk gtau korg ape antare sebab aq xnk masuk form 6.......
mase aq kat sekolah teknik kwn2 aq ckp ramai senior2 dieorg yg gagal masuk universiti dan terpakse repeat ambik diploma.....second lak pasal liza...pompuan tu seram sejuk aq tgk........sejak dr tingkatan 2 kot aq satu kelas dgn die......lps tu die sentiase menghantui aq......boleh feeling2 suke aq.........choi..........kadang2 pompuan tu sanggup wat2 nk minx aq ajar math(subjek favt merk).....................sal liza ne nnt2 aq cter k.....

ok than aq jalan masuk.mak aq ade ckp kelas tu kat sebelah main office..........ne 1st time aq masuk sekolah tu...jd aq ala2 jalan jela mane aq nak........mak aq bekal kan duet rm50 mase tu........erm....... kalau korg nk tau mase aq baru masuk from 6 tu manyak masalah dalam family aq.............. bapak aq bla tinggalkan kami mcm tu je.mak aq plak baru pencen...jd xde duet la tiap2 bulan........mengharap duet simpanan mak aq yg sikit tu.......mase tu dgn adek aq nk blaja kat ikm kedah....dgn nk blikan aq alat2 masuk sekolah....dgn nk layan demonding aq tu lg.......

aq kne kan syarat kat mak aq bg aq setiap minggu rm50 ....... lps tu blikan aq moto tok ke sekolah........lps tu setiap kali balik sekolah aq nk mak aq cedokkan nasi tok aq......wat kan aq air oren sejuk.,............. jahat nye aq...................................................sedih sgt biler aq ingtkan........dose kan aq dgn mak aq......................

jd mase tu sedih sgt rase nye...mak aq xde duet...aq lak x tegur mak aq.tp tiap2 pagi aq cium mak aq sebelum g sekolah....mak aq teman aq tgu bus awal2 pagi......sbb aq jenis yg x suke pg sekolah lewat....6.00og aq dah tgu bus dgn mak aq.... erm nampak kesungguhan mak aq nk aq blaja............

mase lowwer six
joe kwn baik aq kat sekolah teknik reg form 6.mase tu mcm seronok la aq..........tp mule2 mcm sial je die tu.....wat mcm x kenal uols......yela jumpe kwn2 lame die kan...tp die masih lg la kawan dgn aq.cume mase tu ade masalah identiti die tu....tgh coverina pondan kan.............hahahaha sory nok mak infom kat depa2 ne..........hahah.....than kadang2 die dtg kat meja aq jgk dok sembanh.....but x mcm mase sekolah teknik duluu.........

one day tu aq x g sekolah......harus la mase tu cikgu slalu x masuk.dr aq tgk dijah jamil bace AL-quran dlm kelas baik aq dok umah tgk tv.........kan........lps tu tetibe joe mesej aq........
"min td ade cikgu molok mcm sial masuk kelas, kalo ko tgk die mesti ko benci dgn die jugak" lebih kurang mcm tu la ayat joe.........aq pown pening2.aq tnye sape name cikgu tu.......joe kate hamdah......aq ingt jantan so aq lupekan jela.............biase la kan kalau cikgu garangkan...........

so esok aq sekolah mcm biase.........aq tnye kat joe mane cigu tu joe kate "ade yg pakai cermin mate tu"
aq pown blur jela......masuk kelas aq tnye kat Zulfadli paican......kawan aq dr form1 hehhe.....zul ckp cikgu tu cikgu disiplin sekolah tu.....aq pown diam jela........kebetulan pg tu die masuk kelas....aq tgk gaya die mmg kerek.......mcm bgs la konon nya.......lps tu suke mengedik kat bdk2 lelaki yg mmg asal dr sekolah tu........erm mcm bagus sgt la die tu kan...........mase tu aq koser kan je la pompuan tu..........

lps tu lame dah blaja kat sekolah tu aq ne ketua tingkatan....jd aq makin hari makin rapat la dgn die..........dgn molot aq yg petah berkata2 ne aq pown slalu la bergurau dgn die.mase tu mmg dapat rase kn la ape yg joe katekan.....yg hamdah tu feeling2 cikgu friendly dgn student kan......

mase naik je tingkatan 6 atas die masih ok di awalnye......lame2 terjadi satu perkara
benda ne ala2 xde kene mengena dgn aq.....tp akan berkait dgn cter aq....

satu hari tu die masuk kelas....lps tu die masuk2 die cter pasal sorg budak form6 ade yg masuk semak kat sebelah sebuah taman perumahan...........die mengesyaki bdk tu budak kelas aq......erm.........aq wat bodo jela............tp tiap2 hari kan biler die masuk tok mengajar die akan cter sal kes masuk semak............lps tu kes pelacur tingkatan 3 yg adik beradik keje pelacur........dr aq xtau jd aq tau...siap tunjuk kat aq lg mane satu org nye tu yg xleh bla friendly kan........lps tu kire kalau die dok bercerita pasal ape2 topik tu die akan tgk aq......aq ade la tnya die "knape tgk saya,saya x masuk semak ppon" die kate " saya cerita dgn awak sbb awak je ade respond" sure la bab ngumpat mmg la aq suke kan.........lps tu kalau wat extra class sure x yah dtg................sbb kalau dtg pown ala2 mcm nk minx tambah dose je........dr kol3-5 tu ngumpat je......kalau tulis ilmu pown x sampai 4 baris.........suke x?jd aq suke la dgr hamdah ngumpat.....hahahhahaah

lps tu x lame lps tu timbul kes gaduh kat Eng Hiap Seng antara 1 dewi dengan 3 pari2 kg........
mase tu hari sabtu.........aq dok umah jela..........basuh baju kan.........tgh sidai baju.tetibe je...joe dtg dgn amir...........erm...............aq ingt die nk ajak aq cikcur kan...tp die ckp ade gadoh kat rengit....aq nervous dah......lps tu ckp aq saksi.....sentap aq..tetibe je aq saksi ne pe kes...........lps tu aq terus je siap2 ekot dieorg gaduh...mase tu ade la adengan2 hentak helmet, tampo muke. pukul2 badan semua.erm......aq pelik je.........knape nk kene ambik aq kat umah......saje nk soh aq tgk pompuan2 ne gadoh......koser la..............

ok aq teruskan k.........

seterusnya cerita ne sampai ke cuping hamdah hahhaha.........mase tu setiap kali masuk kelas kan die akan ungkit benda tu.......siap ckp ade org yg die percaya yg terlibat....sentap aq..........sure la org tu aq......... aq wat bodo je............

than aq skip lg cter ne........
satu hari tu aq ingt hari tu hari isnin............
aq keluar nk g sekolah mcm biase....kol6.15 mcm tu..........aq tgu bus.......dgn mak aq......ingt dgn mak aq ok.......aq tgu la....tgh tgu2 tu aq tgk jam dah kol7.10 aq nampak hamdah lalu dpn aq......die laju je.....and just hon je kat aq.........aq lambai jela....lps tu cikgu asimat lak dok lalu tp hon je jgn...mmg kuang haja...x berenti kate abg sdara kan...hehehehe....... lps tu sampai kol7.35 aq tgu bus xde aq giveup..........dah satu jam lebih xde bus aq bla la......yela slalu 6.20 bus berenti dpn umah aq.....so aq pown dgn rase rasional nye aq balik.dgn mak aq.mak aq x bantah..tp mak aq tnye sure ke aq xnk g.........aq ckp xnk sbb hari isninkan ade perhimpunan..kalau lambat sure nnt die letak org yg dtg lambat ut 1 line....so aq xnk la kan.......kalau aq bg alasan bus lambat nnt die ckp " kalau awak keluar cpt bus xkan lambat"kan2.......tp hakikat nye mmg xde bus lalu hari tu.....blh tnye mak aq.........biler aq dah balik tu aq dah bukak baju...dlm kol7.45 dak yg dok dpn umah aq naik bus.......pantat la bdk tu wat2 baik.......bisik ati aq.blaja x kemana pown.......
ok lepas tu esok nye aq g la sekolah mcm biase.......lps tu hamdah masuk kelas...die tnye aq....."amin rase nye smlm awak tgu bus kan? nape x sampai sekolah?"
aq releks je jawab " saya tgu sampai kol7.30 bus x sampai2 saya balik, nnt kalau lambat nnt kne denda lg, dah la saya tgu bus awal pg.........." lps tu aq sambung lagi "cikgu tu lalu je bkn nk tumpang kan saya kesian saya"............lps tu die ckp "ala dah lepas baru saya perasan" hanjing kan.dah lepas tp boleh hon lg.........kan.................tmat cter hari tu

ok.....lps tu satu hari tu hari hujan lebat sgt........aq ne naik bus kan jd kalau hujan aq ala2 x boleh la nk g sekolah awal...lg pown kalau hujan cnfrm ramai yg x datang sbb dak2 form6 ramai dari kawasan duarat(org jawa ckp duarat org melayu ckp kawasan pendalaman biasenye org jawa dok erea2 ne)..............so aq pown koser la nk g sekolah..........jd cikgu2 paham la kan..........

tp esokye hamdah tnye aq....."amin nape smlm x dtg?" aq jawab "hujan semalam rumah saya teduh kol10...kalau saya dtg sekolah pown nnt sempat blaja kejap je........." lps tu hamdah pown ala2 cter la pasal time die kat sekolah dulu......penah die naik bus g sekolah mase hujan...baju kawan die basah mase dalam bus tu sbb bocor....." so die mcm x kesah la aq x dtg mase tu.......kan..............................

one day tu aq x dtg atas masalah keluarga...............berulang alik g pejabat agama........aq simpan rahsie tu dr pengetahuan kwn2..............hari aq x dtg tu hamdah bg keje Pengajian aM...... zul bgtau aq..jd mlm tu aq buat siap2............esok nye aq g sekolah mcm biase.........pg tu hamdah masuk kelas....die nk chek keje yg die bg smlm tu......aq pown keluarkan la......aq chek2 aq luper satu perkara.aq x tulis lagi sumber (soalan graf bagai)..........jd aq ambik zulnye keje aq salin la sumber nye..hamdah terus dtg kat aq marah2......die ckp........
" ha baru nk buat, tiru pulak tu............." pantat nye molot die........aq terus pulang kat zul keje die..aq ambik buku teks zul kat atas meja zul.lps tu hamdah ckp ha nk tiru buku pulak........lg pantat..............aq terus ckp " saya luper buat sumber xkan saya salin sumber pown nk kate saya tiru...saya buat ok dr kat rumah lgi" lps tu hamdah sentap dgn kate2 aq...........terus die g depan dgn muke menyiga mcm babi di cucuk jubur............. terus die ckp " amin ko ne jenis yg x leh kne tegurkan...org tegur ade je ko nk menjawab" korg try bace ayat die..........die dah ckp dgn aq gne AKU dan KAU...............kuang haja x? aq pown ckp........." kalau saya tiru saya mengaku..kalau saya tiru saya x buat dpn cikgu" terus die naik angin...........die ala2 ajar la lps tu..........tp ajar marah2 mcm sial.................

lps tu setiap hari ade je yg die nk cari slah aq.......biler xde yg nk di ckp die mesti ckp pasal masalah keluar ga aq.....contoh ayat die yg aq ingt " mcm tu la kalau org yg lahir dari keluarga yg porak peranda mmg sentiasa bermasalah" hanjing x??? mak bapak aq kne plak............ade die ckp " dah bapak ko tu tauke bus costal xkan xde lagi bus, ke bapak ko cutikan semua pekerja die?" sial x????????? kalau korg ape korg rase??? ade marah??

lps tu satu hari tu aq dgn suriana (penolong aq ) d panggil tok meeting maulidurrasul........aq pown pg la.............cikgu aq yg inchae tu panggil aq dgn suriana dpn hamdah...siap minx kebenaran lg................jd..............aq pown pg la dgn senang hati.......sbb die xleh la ckp aq ponteng kelas kan.........hbs meeting aq masuk kelas.mase tu waktu hamdah dah hbs rase nye......jd aq rase bebas la dr gado dgn die.....aq msk kelas zul ckp hamdah bg keje......zul ckp jap lg hamdah ganti cikgu sape tah mase tu......jd aq buat la kiaraan to graf tu.....rase 4 soalan.aq cume sempat buat 2 hamdah dah masuk....tp aq kire jela kan sbb aq baru masuk.aq ingt dpt la excuse....dgn pantat die maki2 aq......siap wat 3 kumpulan lagi............ 1 yg dah buat, 1 yang x buat, 1 lg xtau nk wat mcm mane...........aq masuk yg x buat termasuk la kwn2 lelaki yg lain kecuali zul rase nye.....
lps tu hamdah marah2..........mase tu korg aq kesian kat laila.......laila ne x berapa nk cerdik..anak org susah..........jd die lambat la nk kire ............hamdah ckp die bodoh .......x layak ambik stpm, and cnfrm x kan lulus..lg kan nk cium bau universiti..........lps tu laila menangis........kesian sgt mase tu...aq dgr aq sendiri nk menangis ni kan lagi lailai sendiri kan....lps tu die ckp kump kwn2 aq ne muke x lulus pengajian am..........pantat je..........dah la die ajar bkn2 nk doakan kite org.....
joe lawan ckp die.....than die ala2 hentak buku terus keluar kelas.........lps tu ade la yg dok mengejar die 1st istiqomah e2 aq x kesah la sbb is tu baik dan pandai...........tp x leh bla syariah......(syukur alhamdulillah) dok kejar jgk...lps tu menangis2 meluat aq.........ko tu dah la blaja x kemana........pandai x jugak......poyo lebih pompuan bugis tu.........ala2 baik.kang aq kecoh kang knape ko pindah sekolah baru ko tau......suke ayat ugut gtew...........
ok aq teruskan...lpa tu ciku fairul (guru kelas aq mase tu) masuk kelas die tgk laila menangis...die tnye ape yg jd..........ktorg diam je.........xnk bukak molot ape2 sbb xnk kecoh......
lps tu kan cikgu fairul g bilik guru tnye kat cikgu2 sape yg last masuk kelas ktog..hamdah bengang ja.....cikgu fairul tnye ape die dah buat kat kelas kiteorg.sampai porak peranda jadi nye.ade yg menangis..ade yg wat ayat2 suci ade yg lepak2 je.........hamdah sentap......terus serang kelas ckp "amboi dah pandai mengadu" pantat x??
ape la jenis cikgu......

lps tu kiterg malas layan die......sekarang dgr cter kan die dah x mcm tu lg sbb dah kne turun kelas ajar dak form1............hahahhah suke............kurang gaji die(ke?)

Sunday, January 31, 2010

BERITA TENTANG STEPO........DAH XDE DAH STEPO...... SEDIH MEKS

ADN Pekan Nanas: Jangan Tutup SMT Pontian Cetak E-mail
KOTA ISKANDAR, 7 Dis: Sekolah Menengah Teknik Pontian (SMTP) wajar diteruskan beroperasi walaupun ada perancangan menaik taraf sekolah berkenaan kepada Kolej Matrikulasi Teknikal Johor pada penghujung bulan depan.
Ahli Dewan Negeri (BN-Pekan Nanas), Tang Nai Soon, berkata rata-rata kalangan ibu bapa dan masyarakat di Pontian tidak bersetuju dengan penutupan SMTP itu.

Katanya, masyarakat di situ mahu kedua-dua institusi ini beroperasi di lokasi sama dan berharap agar pembinaan bangunan baru SMTP dapat dilaksanakan bagi melahirkan lebih ramai tenaga mahir di dalam bidang teknikal.

“Kita perlu jelas dengan misi dan visi kedua-dua institusi ini kerana ia dilihat amat berbeza, terutamanya dari segi tahap pembelajaran dan pencapaian pelajar itu sendiri.

“Bagi sekolah teknik, fokusnya adalah pelajar lepasan Penilaian Menengah Rendah (PMR) yang akan melahirkan tenaga kerja mahir dan separa mahir seperti juruteknik dan pembantu jurutera, manakala kolej matrikulasi melahirkan kepakaran di peringkat lebih tinggi seperti jurutera dan pensyarah,” katanya ketika sesi perbahasan pada sidang dewan negeri, di sini, baru-baru ini.

KaLA MAta aq MErenGET..........

hari ne 1/2 / 2010 12.20am malaysia

aq baru je blk dr makan kfc dgn halim,fyda, n ewan......
erm........td ewan ajak g makan kfc...jd xnk la hampekan die sbb last week ade pg kfc jgk tp die x dpt join..... so sblm pg td aq sempat melenakan mate aq..... biler bagun aq terus je main laptop surf internet...... sejak bagun td aq rase ade yg xkene....rase x sedap hati.....rase mate ne terkenit2 kat bawah kening.....aq diam kan je.....
than lepas tahan2 td mase kat kfc aq gtau yg lain.............aq gtau aq risau.......aq rase x sedap hati...
ewan pown ingtkan aq pasal ape yg die penah gtau dulu....makin aq takut.......biler balik bilik aq ym dgn adik aq......die tgh study sbb esok ade ujian...betapa bersalahnya aq biler aq tnye kat die pasal mak aq.......sbb td mak aq dah tau segal2 nya pasal aq.......sedih jgk rasa nya...tp mak aq terima je ape yg dah jd...aq pown dah minx maaf kat mak aq.....aq tnye adik aq mak aq ok ke x....adik aq tnye aq nape aq tnye die mcm tu...aq pown gtau la die pasal ape yg da aq alami.......die pown risau... adik aq ingtkan aq yg mak aq baru on the way balik ke melaka dari KL.....ya Allah.............knape ne.........lg berdegup kuat jantung aq...........terus aq ambik keputusan call mak aq........aq call 3,4 kali tp x dapat..... aq pown dah sms kakak aq kat kg die x reply.erm.....
aq call kakak aq yg ade dgn mak aq..kakak aq angkat......aq tnye die kat mane..die ckp die kat umah.dah tdo....kakak aq tnye ade ape......aq ckp xde ape2 sbb aq call mak, mak x angkat...kakak aq ckp mak aq tdo.......xlama lps tu adek aq balas ym aq ckp mak aq dah tdo n dah sampai melaka...aq tau mak aq dah sampai sbb kakak aq dah ckp td kan...(ala2 kekwat gtew).......mungkin ne ujian tuhan........apa yg akan terjadi agaknya....tuhan tlong la hamba mu ini.....berikan lah die kekuatan mu.....berikan lah die kesabaran......... sampai sekarang jantung aq masih bertedak2............berdegup kencang........ perlu ke aq menangis tok menghilangkan rasa getar di hati.........dah la sejak dua menjak ne aq mimpi benda2 x elok......... aq x nk hilang sape2 dalam dunia ne..........sebab hanya keluarga aq la kekuatan aq sekarang........aq dah cukup rase kehilangan ...tahun lps je dah hilang 2 org bapa saudara.........tepat jam 12.30 kakak aq dah reply sms aq......die kate die ok je kat kg......syukur la tuhan........aq harap semua nye ok2 belaka........sesungguhnya segala ujian adalah untuk menguji iman kite..tp aq x sanggup menerima kesedihan wat mase ne........Ya Allah ..........
sms yg baru kakak aq hantar respon dr ape yg aq gtau die td...aq ckp aq risau,x sedap hati n mate asyik merengek je.....kakak aq bls mcm ne

"yeke...entah la....aku pun risau jgk. mak ada mimpi gigi die patah lg. amir (adik saudara aq yg kat indon) rupenye mimpi gigi die patah 2batang sebelum pak uteh meninggal, mak andak pulak slalu nampak van manyat sma cm sebelum ni......"

takutnye aq.......ya Allah.....

harapan aq semoga keluarga aq di lindungi

Saturday, January 9, 2010

Tinggal berape keTike lg ne

erm...........sedih sgt.....
hari ne 9.10.2010. rase sentap sgt la weh aq....dah nk masuk umur 22 tahun.....harap2 biler aq dah meningkat usia 22 tahun nnt aq blh ubah cara berfikir aq......aq kne pikir elok2 yg aq idup ne utk membantu semua org bernafas.......bkn aq sorg je....maksud bantu semua org bernafas tu aq blh d spesifikasikan kepada beberapa bahagian....
1. aq ne idup tok mak,adik-bradik, anak2 menakan dan kawan2 aq......semua tu aq kne pikir sebenarnye....mak banyak berkorban tok aq.mcm tu jgk dgn adek bradek aq....erm mcm2 die org dah buat aq....kawan2 bg aq mcm2 jgk aq mcm xleh la nk sebut tp harap2 benda2 ne blh motivate aq.......
2.aq harap usia 22 ne aq x nk lagi susah kan org......nk2 mak aq...aq nk sgt mak aq tau yg aq syg sgt kat die..tp aq tau sekarang ape yg dah jd mmg akan membuat die sedih......tp xpe la......aq berani tanggung risiko.

harap2 umur dah meningkat ne aq dapat la sedor2 mane baik mane buruk............
selamat tinggal 21....................................................................................